Aflevering 1: Gelijk

Myrthe Olthof
Aflevering 1: Gelijk

Het nieuwe jaar is net begonnen en eindelijk is het zo ver, het 21e seizoen van Wie is de Mol? en inderdaad in Tsjechië. Er staan weer een aantal opdrachten op de kandidaten te wachten en er was ook dit keer een afvaller. Of de kandidaten zich goed voorbereid hebben, Joshua gaf aan nog nooit Wie is de Mol? te hebben gekeken, daarentegen geeft Lakshmi aan alle seizoenen juist terug te hebben gekeken. En dan nu van start...

Door een deur

De kandidaten komen in een oud pand waar er een envelop met geld voor de pot te vinden is. Sommige kandidaten moeten lang zoeken. Splinter zoekt echter meteen onder het kleed waar inderdaad de envelop met geld is te vinden. Voorkennis wellicht, al maakt het voor de mol niet veel uit want er was voldoende tijd om de envelop met geld te vinden. De crux zit dan ook in het tweede deel van de opdracht, na kloppen, komt er plots een envelop met een aanbod van de mol onder een deur door. Een aantrekkelijk aanbod want er wordt een joker aangeboden in ruil voor het geld (250 euro). Maar kan een joker wel onder de deur door, nou deze joker dus wel, het is een jokerkaart. En hoewel we steeds meer virtueel geld hebben is deze kaart (vooralsnog) van geen enkele waarde. Drie kandidaten zien van het aanbod af, maar krijgen achteraf alsnog het aanbod van Rik, en ditmaal wel in ruil voor een echte joker. Hier gaan ze dan ook op in en er komt dan ook 0 euro in de pot. Wat zou de mol doen in dit geval, lastig, geld wegspelen is makkelijk, je valt wellicht het minste op bij de grootste groep (dus ingaan op het aanbod), maar win je misschien meer vertrouwen door het aanbod af te wijzen? Ik denk van niet.

Vriend of vijand

Menigeen kijkt hier altijd naar uit en nu is het meteen in de 1e aflevering raak, het lasergamen. Wat opvalt is dat Erik de Zwart ogenschijnlijk door een medekandidaat werd afgeschoten (wellicht door de mol dus). Renée doet bovendien erg verward als ze de code moet doorgeven. Ze had bovendien haar leesbril meegenomen, hoe wist ze dat ze die nodig zou hebben?

Mol-tain-biken

Lekker sportief stappen de kandidaten op de fiets om een parcours af te leggen, onderweg moeten ze uitspraken lezen en onthouden en doorgeven aan het volgende koppel. Uiteindelijk blijken niet alle bordjes relevant en gaat het er om wie in eerste instantie wel de mol wilde zijn. Dit gaat dan wel redelijk goed, slechts 1 vraag fout. Ofwel de mol is op de achtergrond gebleven of hij is bewust het bordje van Renée gepasseerd.

Rocky werd in de app na de eerste aflevering het meest verdacht door de molloten.