Aflevering 3: Besluit

Myrthe Olthof
Aflevering 3: Besluit

Sleutel bos

De kandidaten staan vastgeketend aan olijfbomen in een boomgaard in het heuvelachtige landschap. Door sloten te openen met een sleutelbos kan men de ketting verlengen waardoor het uiteindelijk mogelijk word geld op naam te pakken en deze door te geven. De kandidaten met het geld op naam in hun bezit aan het eind van de opdracht deponeren dit in de pot. Opmerkelijk is dat Horace hier geld in zijn zak houdt. Daarnaast is Peggy al heel snel vrij, wist ze soms al welke sleutels ze nodig had, je ziet haar ook de sleutelbos vasthouden waarbij ze al sleutels in haar hand heeft. Het is extra verdacht dat ze met een biljet op de proppen komt die nog niet afgegeven kan worden. En je mag slechts 1 tegelijk in je handen hebben dus dit maakt anderen dan ook even onbruikbaar. Tygo staat centraal in het veld en heeft hier dus een sleutelrol, die hij overigens wel red. goed vervuld. Het is misschien logischer dat de mol minder in de schijnwerpers wil staan en dus aan de rand van het veld. Ron krijgt zichzelf niet los en kan zodoende ook zijn geldbedragen niet in het spel brengen. Jeroen houdt hier 100 euro achter, wat hij later aan Ellie opbiecht.

Meer of min

Bij het tufsteenstadje Pitigliano vindt de tweede opdracht plaats, 'meer of min', de luikenopdracht. Twee teams staan op de uitkijken en twee teams staan in het stadje Pitigliano om de juiste luiken te openen. Ellie, Horace, Tygo en Ron staan op de uitkijk en geven instructies via de portofoon. De andere kandidaten, Jeroen, Peggy, Nikkie en Patrick lopen in het stadje. De luiken met min-geld moeten geöpend worden. Of dit van binnenuit (aankloppen bij huizen, naar binnen gaan en het luik openen) moet gebeuren is onduidelijk. Patrick opent namelijk ook een luik van buitenaf, dat lijkt handig, maar telt dit luik uiteindelijk wel mee?
Enkele luiken zijn geöpend maar later weer dichtgewaaid, je kunt de luiken normaal gesproken open klemmen als je ze geheel opent, maar dit is dus niet goed gebeurt. Het zou ook kunnen dat bewoners de luiken i.v.m. de harde wind te vroeg weer hebben gesloten, al lijkt dat niet waarschijnlijk want die hebben vast al vooraf instructies gehad wat de bedoeling was. Patrick zoekt in één van de woningen naar jokers terwijl Peggy naar het luik loopt. Wil hij zich hier als kandidaat voor doen of is hij echt kandidaat en kan hij wel een joker gebruiken. Ik hou het even op kandidatengedrag. Na afloop van de opdracht waren er maar 5 luiken geöpend, dit hadden er 10 moeten zijn en de kandidaten waren in de veronderstelling dat ze 7 luiken hebben geöpend. Wat is bij deze opdracht een handige locatie, op het eerste oog zou je denken in het dorp zodat je de verkeerde luiken kan openen of te lang er over kan doen om de luiken/huizen te vinden. Anderzijds maak je je wel heel verdacht naar je teamgenoot die met je mee loopt dan. Daar komt bij dat veel van de luiken gespot worden vanaf de overkant, een verkeerd luik open doen valt dan ook nog eens daar op. Wellicht is een positie met de verrekijker dan ook niet gek, de persoon met de verrekijker kan rustig wegkijken wanneer hij/zij ziet dat er een verkeer luik wordt geöpend of als er 1 weer dicht waait, zonder de kandidaten daar op te wijzen. Ook de communicatie met de portofoon kan vanaf die kant gefaked worden, wellicht staat het kanaal niet open wanneer Tygo informatie door geeft.

Fortuin

Fortuin of eigenlijk dus forttuin speelt zich af in de tuin van het fort Radicofani, je waant je weer even kind in deze speeltuin waar je de ridder uit kan hangen.

Fakkels werpen blijkt erg lastig te zijn en Peggy werpt zich meteen op om daar aan deel te nemen, Ron kijkt alleen maar toe hoe de overige kandidaten de deur inbeuken en Nikkie de Jager ontpopt zich tot een echte jager met pijl en boog.

Maar die luiken, deed de mol ze stiekem toch weer dicht, zijn het de bewoners of toch de wind?