Aflevering 5: Wegwerken

Myrthe Olthof
Aflevering 5: Wegwerken

Stuk voor stuk

De kandidaten komen aan op een strand en ze moeten van puzzelstukken verzamelen, de 12 puzzelstukken representeren de 12 opdrachten. Ze kunnen inelkaar geschoven worden en dat kan geld opleveren voor de pot. De opdracht strandde uiteraard. Nu was het ook niet zo heel eenvoudig, de puzzelstukken moesten op volgorde en inelkaar geschoven. De volgorde had van links naar rechts en van boven naar beneden moeten zijn, maar daar denk je misschien niet zo snel aan als je ze aanelkaar schuift. Het ging echter al eerder mis, namelijk met de volgorde. Nikkie 'graaft' in haar geheugen en noemt de volgorde, alleen niet helemaal de juiste volgorde. Opmerkelijk dat de kandidaten die toch al die opdrachten hebben gedaan en continu van alles onthouden voor de testvragen deze volgorde niet meer juist kunnen herinneren.

Route beschrijving

Na de prachtige fiatjes 500 is het weer eens tijd om mooie wagens in beeld te brengen. Open auto's, gelukkig liet het weer ons dit keer niet in de steek. De opdrachtnaam heeft een spatie en dat is vreemd, verwijzen de 1e letters R B wellicht naar Ron Boszhard als mol?

Op tafel liggen drie enveloppen, maar er zijn slechts 2 bestemmingen, gelukkig komen de kandidaten allemaal aan waar de regie ze hebben wil, Peggy, Jeroen, Ron en Patrick bij de toren van Pisa en Nikkie en Tygo bij jawel een helikopter!
De route van Nikkie en Tygo, in de cabrio met witte bekleding, bleek na reconstructie bijzonder eenvoudig te zijn, wat misschien ook niet onlogisch is, want de helikoptervlucht willen we natuurlijk niet missen. In deze positie kon dus eigenlijk weinig gemold worden, alhoewel, Nikkie geeft natuurlijk wel weer aanwijzingen door naar een andere auto. Opvallend is ook dat Nikkie de enige is die de telefoon niet in de handsfree modus heeft maar aan haar oor houdt, spreekt ze wel echt met de kandidaten of krijgt ze misschien instructies van de regie?

De mol en kandidaten zijn op weg naar het eiland Elba dat natuurlijk bekend is van Napoleon, de keizer verbleef daar van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815 in ballingschap waarna succesvol vluchtte. Zouden Nikkie en Tygo misschien ook weer van het eiland afvluchten voordat ze gevonden worden, of stevenen we toch af op een executie met 5 kandidaten en een mol ipv 3 kandidaten en de mol?

onvoorspELBAar

De 4 kandidaten moeten in Piombino uitvinden dat ze naar Elba moeten. Allereerst lukt dit in de auto doordat Patrick de sleutelhanger aan de spiegel benoemd. Is Patrick wellicht de mol hier, want de mol wil natuurlijk ook dat de kandidaten wel de bestemming vinden, halverwege stranden is niet zo leuk voor de beelden. Later wordt er in Piombino een kistje gevonden met daar in een plattegrond van Portoferraio met 2 geldlocaties en 2 informatielocaties daar op waar dus aanwijzingen zijn te vinden naar de locatie van Nikkie en Tygo. Ron vind het belangrijk dat ze de kandidaten vinden en vind dat ze niet voor het geld moeten gaan.

Hints op social media

Op social media is ook weer het nodige te vinden, zo deelt Jeroen Kijk in de Vegte op 17 november 2019 op instagram dat hij alweer thuis is en dus niet meer op zijn verzonnen vakantie. Het bootticket naar Elba heeft de datum 15 november 2019 en met nog 2 afleveringen te gaan zou hij dan wel snel terug zijn als hij in de finale zou staan. Nu kan het natuurlijk ook een grap zijn, dat kandidaten dit keer wel valse informatie lekken op social media. Zo deelde Rick de regisseur ook al de foto van Nikkie in aflevering 7, maar wie weet is het wel een mollenval en gaan we zo de Nikkie tunnel in en vertrekt zij juist om plaats te maken voor Jeroen de mol. Jeroen was namelijk, ondanks dat hij zegt terug van vakantie te zijn pas dagen later weer terug in zijn radio show.