Hints

Hints en aanwijzingen bij WIDM 2023

Wat maakt de kandidaten van 'Wie is de Mol?' verdacht? Hier vind je de aanwijzingen die je mogelijk naar de mol van dit seizoen leiden.

Anke de Jong

Nog geen tips

Annick Boer

Nog geen tips

Daniël Verlaan

Nog geen tips

Froukje de Both

Nog geen tips

Jurre Geluk

Nog geen tips

Nabil Aoulad Ayad

Nog geen tips

Ranomi Kromowidjojo

Nog geen tips

Sander de Kramer

Nog geen tips

Sarah Janneh

Nog geen tips

Soy Kroon

Nog geen tips

Hints en aanwijzingen bij WIDM 2022

Wat maakt de kandidaten van 'Wie is de Mol?' verdacht? Hier vind je de aanwijzingen die je mogelijk naar de mol van dit seizoen leiden.

Fresia Cousiño Arias

De Mol Fresia

Het masker bij de live-uitzending lijkt op het hoofd van Fresia.

Dit seizoen wordt er met 11 kandidaten gespeeld, ofwel een elftal, dat doet denken aan voetbal en Fresia presenteert Voetbalpraat.

Ze gooit op dat het mogelijk is alle jokers af te kopen, zodra er een meerderheid is krabbelt ze toch terug (om minder verdacht te worden, terwijl het geld toch uit de pot gaat)?

Fresia, Kim-Lian & Glen hadden het geld aangeraakt en bijgehouden door de opdracht heen. Een van hun heeft dus waarschijnlijk €100,- kwijtgeraakt of niet ingeleverd als mogelijke Mol.

De titel van aflevering 2 is 'Zwijgen', aan tafel houdt Fresia zich afzijdig bij de discussie. Slaat de titel op haar?

Fresia wint in aflevering 3 'Nietszeggend' de groene vrijstelling en houdt deze voor haar gezicht (met doorschijnend DeMol er op), geeft ze hier aan dat ze de mol is?

De titel van aflevering 4 is 'Stemmen', in de test stemt Fresia op zichzelf bij vraag 4.

Fresia zet de vrijstelling in bij de testafette, is dit een hint naar haar als mol, staat ze zo in de coulissen (afleveringstitel)

Fresia zegt 2 keer schaap tijdens de opdracht waar de schapen met namen in het juiste hok geplaatst moeten worden.

Volgens follow the money heeft Fresia voorlopig het minste geld in de pot gebracht.

Kim-Lian van der Meij

De Mol Kim-Lian

Ze verdacht de afvaller Suzanne, dus ze had of toevallig meer vragen goed of ze is de mol.

Fresia, Kim-Lian & Glen hadden het geld aangeraakt en bijgehouden door de opdracht heen. Een van hun heeft dus waarschijnlijk €100,- kwijtgeraakt of niet ingeleverd als mogelijke Mol. Dit zou heel goed Glen of Kim-Lian kunnen zijn bij de touwopdracht.

Kim-Lian, Sahil & Everon zetten druk om alle jokers af te troeven.

De ogen van Kim-Lian lijken achter het masker (van de mol) te zitten.

Kim-Lian drinkt het roodgekleurde water op, terwijl dit juist niet de bedoeling is (het is sowieso onduidelijk of dit drinkbaar was, als mol weet je dit wellicht al wel).

Mogelijk heeft Kim-Lian er voor gezorgd dat er een rode veer in de verkeerde envelop kwam (dit deed iemand uit de 1e groep, onduidelijk is wie precies)

Kim-Lian herkent zichzelf niet bij de lichttekeningen, ze kiest niet de Zweedse vlag (ze woont in Zweden), maar het zingende figuur.

Bij de opdracht waar de kandidaten op elkaar aflopen en onderweg het zakje laten vallen liet Welmoed haar zakje vallen bij 1500 euro, Kim-Lian laat vervolgens ook het zakje vallen. Er komt 1500 euro in de pot, wat raar is voor de mol, aan de andere kant haalt Hila er weer 1500 uit. Als kandidaat is het echter ook heel raar, want dan wil je natuurlijk verder komen en is een vrijstelling of jokers veel interessanter. Of was Kim-Lian er soms als zeker van dat ze verder zou komen?

Kim-Lian houdt na de abseilopracht 250 euro achter, zogenaamd om te zien hoe de groep daar op reageert, maar het lijkt er op dat dit geld voorlopig niet in de pot komt.

Bij het suppen brengt Kim-Lian maar 2 kistjes weg en ze positioneert zichzelf daar alleen, zodat ze mogelijk geld uit de kistjes kan halen of kan rommelen met de codes.

Kim-Lian roept al in de auto dat ze denkt dat het een opdracht met dieren/schapen kan zijn, heeft ze wellicht voorkennis als mol? Door het te benoemen probeert ze zichzelf misschien minder verdacht te maken omdat anderen niet verwachten dat een mol die voorkennis prijs zal geven.

Kim-Lian kijkt in de biegt door het geld met daarin een zelfgemaakt gat, is dit weer de maskerhint waar waarschijnlijk ook haar ogen achter te zien waren?

Everon Jackson Hooi

De Mol Everon

De som bij (af)troeven was 3-0=5, de verjaardag van Everon is 30 mei, ofwel 30/5.

Er zijn 11 kandidaten in seizoen 22 en Everon draagt een shirt met 33 daar op. De eerste uitzending is bovendien op 1-1-22.

Everon, Sahil & Kim-Lian zetten druk om alle jokers af te troeven.

Everon herkent zich nergens in bij de uitspraken van de kandidaten op het zwanenmeer, komt dat wellicht omdat hij geen kandidaat is maar de mol. Ook zei Rik bij de uitleg dat er waardevolle informatie is, dus dit zou zomaar de hint kunnen zijn dat Everon de mol is.

Bij de opdracht met de boeien krijgt Everon de coördinerende rol, de teams op het water hebben echter weinig aan hem. Hij communiceert niet of nauwelijks wat waar hangt en geeft aanwzijgingen door te wijzen (die kant op), wat men op de waterscooter natuurlijk niet kan zien.

Schapen eten hooi, is dat een hint naar de achternaam van Everon?

Thomas en Everon halen schapen uit het hok waar eigenlijk al veel schapen goed stonden.

Everon fotografeert er lustig op los maar heeft als enige de boef op de foto. Een boevenstreek als je het mij vraagt, het levert in ieder geval niks op voor de pot.

Thomas van Luyn

De Mol Hila

Thomas post op Twitter dat ze proosten op nul euro, is hij zo trots dat er geen geld in de pot komt?

Door in de proefronde al ballonnen te gaan steken gaat er geld uit de pot.

Thomas laat het beeld van de adelaar kapot vallen en oppert om het dan maar op te geven.

Thomas was wel erg onhandig bij het katapultschieten, dat levert zo geen geld op.

Bij het zwanenmeer wordt Thomas gekozen om alleen het geld te verzamelen, waarschijnlijk omdat men hem vertrouwd omdat hij bij de vorige opdracht 500 euro heeft verdiend. Nu is dat niet een heel groot bedrag als je vervolgens enkele zwanen met een hoge vermenigvuldingsfactor vervolgens niet mee neemt. De vermenigvuldigingsfactor heeft veel invloed op hoeveel geld er wordt verdiend.

Thomas had bij de Mollies en Millys een andere pet op bij de uitleg dan toen hij zelf in de boot zat. De mol heeft 2 petten op (die van kandidaat en die van mol, bovendien was de 1e pet een camouflagepet)

Sahil Amar Aïssa

De Mol Fresia

Sahil heeft shirt met rood en groen in een symbool, slaat dit op de rode en groene schermen?

Sahil stelt voor een kleine zandloper te gebruiken die dan 40 keer omgedraaid moet worden. Dan kun je je ofwel vertellen en er zijn heel veel momenten waar het mis kan gaan (te laat omdraaien of onnauwkeurig).

Sahil, Kim-Lian & Everon zetten druk om alle jokers af te troeven.

Sahil en Fresia onthouden niet goed waar alles stond in de huizen van de locals en maakten zo erg veel fouten.

Sahil roept wel een getal en dat levert geld op voor de pot, zou een mol dat wel doen?

De badmeesters from hell krijgen wel heel veel kansen om de kistjes weer in het water te vegen bij Sahil op de sup.

Hila Noorzai

De Mol Hila

Hila weet het penningmeesterschap te bemachtigen.

Werd verdacht door afvaller Suzanne, wat minder logisch zou zijn als ze de mol is.

Thomas, Everon & Hila hebben met de zandlopers een tijd die met 11:22 begint.

De 22 dobbelstenen (tevens seizoen 22 van Wie is De Mol?) geven bij aanvang een som van 92 ogen en Hila is geboren in 1992.

Hila presenteert '1 Vandaag' en vandaag moesten alle dobbelstenen op 1 liggen.

Hila komt in de positie om de groep af te troeven met een zwarte vrijstelling en koopt voor 1500 euro 2 enveloppen weg, waardoor ze op dat moment van alle kandidaten het meeste geld uit de pot heeft gespeeld.

Bij het woorden schreeuwen schreeuwt Hila: 'Ik ben de mol!', stond dat wel op haar kaartje of doet ze een bekentenis (het leverde in ieder geval geen geld op)?

Ook werd bij deze opdracht 'De mol is in ons midden' geroepen en Hila neemt in het midden van de kring het gewonnen geld in ontvangst.

Laetitia Gerards

De Mol Laetitia

Ze houdt een joker achter bij het spel (af)troeven. Als mol wil je dat er zoveel mogelijk jokers zijn zodat deze afgekocht kunnen worden. Of wist ze al dat er niet meer geld was en kon ze zo de joker achterhouden om vertrouwen te winnen. Toen ze de joker achterover drukte wist ze echter waarschijnlijk nog niet hoeveel geld er opgehaald werd (of werd het na elkaar gespeeld).

Veel maskers in de uitzending die doen denken aan The Phantom of The Opera, Laetitia is operazangeres, is dit een hint naar haar, of is dit te obvious?

Arno Kantelberg

Arno

Arno werd het meest verdacht door de kijkers en reageert dat hij het dan niet goed heeft gedaan. Een oprechte reactie van De Mol?

Glen Faria

Glen

Rik maakt bij het gesprekje met de deelnemers telkens eerst een "11" met z'n vingers, daarna een "M" met z'n linkerhand (voor ons rechts). Glen loopt als laatste (11e) weg van Rik voordat de opdracht begint.

Fresia, Kim-Lian & Glen hadden het geld aangeraakt en bijgehouden door de opdracht heen. Een van hun heeft dus waarschijnlijk €100,- kwijtgeraakt of niet ingeleverd als mogelijke Mol.

Glen reageert wel erg vlot als Rik aangeeft dat er een aanwijzing op de geldbiljetten stond.

Welmoed Sijtsma

Welmoed

Ze houdt een joker achter bij het spel (af)troeven. Als mol wil je dat er zoveel mogelijk jokers zijn zodat deze afgekocht kunnen worden. Of wist ze al dat er niet meer geld was en kon ze zo de joker achterhouden om vertrouwen te winnen. Toen ze de joker achterover drukte wist ze echter waarschijnlijk nog niet hoeveel geld er opgehaald werd (of werd het na elkaar gespeeld).

Welmoed zegt dat ze niet de mol wilde zijn, zou ze dat in de mollicitatie ook gezegd hebben?

Suzanne Klemann

Welmoed

Niet verdacht

Hints en aanwijzingen bij WIDM 2021

Wat maakt de kandidaten van 'Wie is de Mol?' verdacht? Hier vind je de aanwijzingen die je mogelijk naar de mol van dit seizoen leiden.

Splinter Chabot

Splinter Chabot

Op 3 kandidaten na staan de ze allemaal voor een (rode) muur op de foto. Splinter staat niet voor een muur, is hij wellicht een finalist (of zelfs de mol)?

In aflevering 1 is een nachtvlinder te zijn, nachtvlinder is in het Tsjechisch 'mol' en de nachtvlinder (mot) die we zien is waarschijnlijk de 'splinterstreep'.

Splinter gokt meteen goed dat het geld onder het kleed ligt en zegt nadat hij het heeft gevonden dat het 'misschien' in de pot komt, heeft hij voorkennis?

Erik de Zwart zat o.a. op Splinter en moest het spel verlaten. Tenzij de rest allemaal beter heeft gescoord maakt dit Splinter minder verdacht.

Splinter Chabot wordt afgeschoten bij de blacklight ballerina opdracht, hij heeft het over geld op zak hebben maar heeft hij wel geld gepakt?

Hij neemt contact op met Charlotte bij 'de dans ontspringen' op een ongelukkig moment, waardoor Charlotte meteen af wordt geschoten. Of hij dit kon weten is onduidelijk.

Splinter zegt dat het Erik het bord om heeft omgereden terwijl het bord iets schever valt maar nog niet plat ligt. Was dit bord wel echt om?

Renée Fokker

Renée Fokker

Renée zegt bij de intro: “ik ga zo met bewaking om me heen naar huis, spullen pakken, en dan duik ik onder...”

Bij de introductie in MolTalk waar er doorelkaar wordt gepraat lijkt het er op dat ze zegt '...ben ik zelf' of volledig 'iedereen doet wel of hij de mol is, maar de mol ben ik zelf'. Hiervoor moet je wel een beetje kunnen liplezen, want het is niet goed te verstaan.

De tekst bij de foto van Renée (voorgelezen door Marije) bij de opdracht 'door een deur' is 'Als ik de mol ben wordt het actie-reactie, ...' en aan het begin van aflevering 1 is een vlinder te zien, wellicht een verwijzing naar het butterfly-effect.

Daarna is Renée te zien die een tekst voorleest in de kamer, ze heeft daar een draad tussen haar ring zitten, wellicht nog een restant van een kleed/cape die ze misschien om heeft gehad als mol in de naastliggende kamer om niet herkend te worden als ze de enveloppen onder de deur door schuift.

Renée gaat niet in op de deal met de mol bij de 'Door een Deur' opdracht, kon ze dat niet omdat ze zelf de mol is?

Renée was warm gekleed bij de laseropdracht en had ook een leesbril mee, had ze voorkennis en wist ze al dat de opdracht buiten was en ze dingen moest lezen?

Bij de mol-tain-bike-opdracht is de tekst van het bordje langs de route 'In eerste instantie wilde Renée de mol wel zijn' gelijk aan de formulering op het antwoordenbord. Bovendien is de afleveringstitel 'Gelijk'.

Ze geeft de verkeerde code door bij het lasergamen.

Bij de 'de dans ontspringen' opdracht loopt ze meteen op een rij van 4 kistjes af en opent ze. Dit gaat gepaard met het nodige geluid, ook is ze niet stil na het pakken van de munten en zodoende wordt ze afgeschoten met geld.

De afleveringstitel is voorbeeld, in de intro staat Renée voor een beeld.

Renée zegt dat als ze in een spannende ruimte komt ze als een James Bond zal wegduiken. Is dit een verwijzing naar de opdracht 'symbolisch bedrag', waarbij er 700 euro, andersom 007 wordt opgehaald?

Renée heeft moeite met de touwbrug, ze hangt helemaal onderuit en haar handschoen komt steeds tussen de ring. Ze onderbreekt de opdracht en er komt hier geen geld binnen.

In de aflevering `kaarsrecht` koos Renée er voor om de kaars recht te houden om zo de hint naar de mol op de envelop zichtbaar te maken.

Roxanne (Rocky) Hehakaija

Rocky Hehakaija

Op de kandidatenfoto's staat Rocky niet voor een rode muur, krijgt ze geen rood scherm en is ze een finalist, en wellicht dus de mol?

Rocky graaft in de open haard om het geld te vinden, later is ze verblind door rook bij de laseropdracht.

Roxanne maakt bij 'Door een Deur' geen deal met de mol, komt dat omdat ze maar aan 1 kant van de deur tegelijk kan zijn?

Remco geeft aan dat hij door een medekandidaat is neergeschoten, Rocky stond daar. De titel van de aflevering is 'Gelijk', wellicht had hij hier wel gelijk.

Volgens de moltainbike-opdracht gaf Rocky in eerste instantie aan niet de mol te willen zijn.

Rocky pakt 400 euro, als enige brengt ze geld binnen bij de black light ballerina's opdracht, als mol zou je er dus makkelijk mee wegkomen om hier niet te verdienen. Dit maakt haar minder verdacht.

Er waren 11 foto's binnengekomen bij Florentijn, terwijl er maar 6 borden om moesten. Rocky (en Joshua) hadden een telefoon en hadden dus de kans meer foto's door te sturen.

Erik verdacht o.a. Rocky, dit maakt haar nu dus minder verdacht.

Rocky is erg fanatiek en brengt als enige geld binnen bij de 'de dans ontspringen' opdracht. Dat lijkt toch niet echt nodig, als mol zou je er makkelijk mee weg komen als je ergens afgeschoten wordt.

In de opdrachten lijken verwijzingen naar Batman te zitten. Dr. Roxanne (Rocky) Ballantine was een van de drie vrouwen die de persona van Batwomen aannam.

Rocky stept terug om het geld uit de 1e kluis te halen, ontloopt ze daardoor de fysieke opdracht(en)?

De laatste kilometer van de opdracht kunnen ze rennen, er is no ca. 10 minuten. Rocky heeft een goede conditie en had dit makkelijk kunnen doen en zo 100 euro in de pot kunnen spelen. Charlotte doet dit wel en is ruim op tijd binnen.

Florentijn Hofman

Florentijn Hofman

In MolTalk van december is een beeld te zien met een badeendje en daarbij een joker met 'de mol' er op.

Florentijn heeft in zijn molboekje een molletje (Krtek) staan/getekend.

Op de kandidatenfoto's staat Florentijn niet voor een rode muur, krijgt hij geen rood scherm en is hij een finalist?

Florentijn was de enige kandidaat die bij de opdracht 'Door een deur' door 1 deur ging en niet door twee.

Op het frame van de fiets van Florentijn is een M te zien.

Florentijn fietst het bordje waar op stond dat Renée in eerste instantie wel de mol wilde zijn voorbij en dit antwoord wordt uiteindelijk verkeerd gegokt.

Anderzijds was er waarschijnlijk te weinig tijd over geweest als ze wel terug waren gefietst.

Bij de Tatra's heeft Florentijn het over 'streep van rechtsbeneden naar linksboven' terwijl 'van linksboven naar rechtsonder' wellicht makkelijker te visualiseren is.

Florentijn heeft bij de Tatra's een strategische positie, er zijn te veel borden 'doorgekomen', of heeft Florentijn er enkele bij verzonnen?

De Tatra-opdracht heeft als naam 'symbolisch bedrag', er wordt 700 euro opgehaald, gespiegeld is dit 007. Florentijn heeft een tatoeage met 007 op zjn rechterarm.

Marije Knevel

Marije Knevel

Marije gaat niet voor de jokerdeal, heeft ze voorkennis, of kan ze hier simpelweg niet op in gaan omdat ze zelf de mol is?

Erik verdacht o.a. Marije en viel af. Ze kan dus alleen de mol zijn als ieder ander meer antwoorden op Marije heeft ingevuld.

Bij de opdracht 'de dans ontspringen' maakt Marije meteen een muziekkistje open waardoor de blacklight ballerina haar ook meteen kan afschieten.

Marije zegt: "We gaan vandaag afscheid nemen van iemand, maar ik ben het niet".

De jumpsuit van Marije lijkt op een vingerafdruk van de mol.

Charlotte Nijs

Charlotte Nijs

Bij Charlotte zijn kleine mollenklauwtjes te zien op de groepsfoto bij hij haar linkerknie.

Bij het voorstellen in de 1e MolTalk wordt gezegd dat de mol zich al bekend heeft gemaakt. Charlotte zegt: 'Ben ik de mol? Ja... ben ik de mol?'.

In de kamer van Charlotte lagen (mols)hoopjes op de tafel waar ze in de laatjes zoekt.

Charlotte roept meteen als ze de jokerkaart ziet: 'dit is niet de joker die ik moet hebben'. Hoe weet ze dit zo zeker, de jokers hebben wel eerder een andere verschijningsvorm gehad (bv topito's) dus de kaart had zomaar wel geldig kunnen zijn.

Volgens de moltainbike-opdracht gaf Charlotte in eerste instantie aan niet de mol te willen zijn.

Bij de laseropdracht was ze (net als Splinter, Rocky en Marije) in een positie van waar ze Erik zou kunnen afschieten.

Ze is meteen af bij de 'de dans ontspringen' opdracht, al lijkt dit buiten haar schuld om, want Splinter maakt geluid via de portofoon.

Charlotte zit in de vrachtwagen haast te headbangen, zo wordt foto's maken wel erg lastig.

Misschien dat Erik ook wat vragen op Charlotte heeft beantwoord, in aflevering 1 vond hij haar verdacht en hij zegt de lijn van aflevering voortgezet te hebben.

Joshua Nolet

Joshua Nolet

De lach van Joshua lijkt op de lach van de joker in de leader.

Joshua lijkt te mollen door bij de opdracht mol-tain-biken langs een bordje te fietsen. Dit bordje is echter niet relevant voor de uitkomst, er voorbij rijden was dus juist gunstig. Het lijkt er dus op dat hij geen voorkennis heeft en dus niet de mol is.

Joshua geeft zijn geld af voordat hij af gaat bij het lasergamen, een mol zou dat waarschijnlijk niet gedaan hebben. Ook roept hij op om samen te werken voor het geld.

Op de schoenen van Joshua staat een grote M.

Joshua Nolet pakt bij 'de dans ontspringen' een joker en lijkt oprecht verbaasd/teleurgesteld dat hij die niet mag houden aangezien hij afgeschoten is.

Bij de rondleiding-opdracht verwisselt Joshua de portofoons en geeft zo de geheime opdrachten juist aan de camereman, Florentijn, door. Hij heeft dit pas door als het al te laat is en zo wordt er voor zijn team geen geld opgehaald. Bovendien vindt hij in de volgende opdracht op de muur de aanwijzing 'Wat is links en wat is rechts', een verwijzing naar de portofoonverwisseling?

In het onderonsje tussen Splinter en Joshua vraagt Joshua aan Splinter om naar de groep aan te geven dat hij vol voor Joshua gaat als mol. Als mol is dit wellicht niet handig, dan blijf je liever op de achtergrond. Anderzijds, als Splinter niets op hem in zet en aan de groep vertelt dat hij vol op Joshua zit en vervolgens moet vertrekken zal bijna niemand nog Joshua verdenken als mol.

Bij de opdracht 'Kameraad' heeft Joshua de kaarten, het letterraam en het horloge al gepakt. Dat lijkt handig, maar zo kan hij ook de aanwijzingen gesaboteerd hebben. Er waren bij hem ook meerdere letters uit het letterraam.

Lakshmi Swami Persaud

Lakshmi Swami Persaud

Tijdens de fietstocht wijkt de tekst over Laksmi af 'De mol wilde Lakshmi in eerste instantie wel zijn'.

Lakshmi heeft qua uiterlijk overeenkomsten met de figuur Harley Quinn, de vriendin van 'the joker'. En deze joker zagen we bv. op de jokerkaarten.

Lakshmi besluit dat de kandidaten de geheime opdrachten moeten afsluiten door een duimpje omhoog te doen voor de camera. Dit zet Renée op het verkeerde been waardoor er wel geld in de pot komt. Dit lijkt dus een kandidatenactie (niet mols).

Lakshmi zit er lang in bij de verkenners, maar we zien haar niet zo veel, wellicht heeft ze in de tussentijd geld kwijtgemaakt.

Erik de Zwart

Erik de Zwart

In de de intro is een lachende joker te zien voordat we Erik zien, houdt Erik ons voor de gek met de jokerkaarten?

Probeerde Erik tijd te rekken door te wijzen op bordjes waar ze langs zijn gereden bij het moltainbiken, bordjes die er uiteindelijk niet toe deden voor de eindopdracht.

Remco Veldhuis

Remco Veldhuis

Zou hij nog terugkeren?

Hints of tips bij WIDM 2020 (extra jubileumseizoen)

Wat maakt de kandidaten van 'Wie is de Mol?' verdacht? Hier vind je de aanwijzingen die je mogelijk naar de mol van dit seizoen leiden.

Kijk hier voor de hints per opdracht.

Hints: Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte
 • Jeroen loopt het laatste bakje al bijna voorbij zonder aanstalten te maken de vrijstelling te pakken, alsof hij al weet dat er niets in zit. De meeste anderen hebben hun hand al uitgestoken als ze bij het laatste bakje aankomen.
 • Jeroen stond bij de opdracht spiegelbeeld bij de verkeerde quote.
 • Gastenlijst: Volgens Jeroen zijn het Italiaanse voornamen in het algemeen en dat was ook zo (dit maakt hem iets minder verdacht).
 • De groep waarin Peggy, Nadja, Nikkie, Jeroen en Tygo zaten liep straal voorbij de 'post' waarin ze hun stenen konden omruilen voor €25 aan tegoed.
 • Ron en Jeroen klaagden behoorlijk over het dragen van de manden en vertraagden daarmee het spel.
 • Jeroen trekt de kist over de finish maar leek onderweg niet meer op te letten of hij nog ergens jokers of geld mee kon pakken.
 • Steen rijk: Het groepje van Tygo, Jeroen, Nikkie & Peggy kwam uiteindelijk aan met 7 zilveren stenen (€35,-) terwijl dit er 8 moest zijn. Dit betekent dus dat iemand 1 steen heeft weg gegooid. Jeroen liep wel telkens achteraan dus stond hij op het beste positie om dit ongezien te doen.
 • Jeroen staat op Elba voor een beeld waaronder een geldzakje ligt, zo kan Patrick deze moeilijker vinden.
 • Jeroen en Patrick gaan in de draaimolen bij de ansichtkaartenopdracht en verspelen zo kostbare tijd.
 • Jeroen is bijrijder van Ron en geeft de aanwijzingen door aan Tygo en Nikkie, zo kan hij voorkomen dat Nikkie en Tygo verkeerd rijden en niet bij de helikopter aankomen.
 • Patrick en Jeroen hebben beiden een telefoon bij zich op Elba waardoor er geen communicatie met het andere koppel (Peggy en Ron) mogelijk is.
 • Jeroen wil niet verder zoeken naar de sleutel, dit kost veel tijd, want nu moeten ze later terug komen voor de sleutel van het Fort.
 • Jeroen staat op het Fort Falcone met een geldzakje in zijn hand. Hij heeft volgens mij meerder geldzakjes en kan dus ook makkelijk wat geld ontvreemden uit de zakjes.
 • In het theater is Jeroen red. passief, hoewel Ron bijna alle rijen af loopt is Jeroen waarschijnlijk maar bij 1 rij, de rij met de aanwijzing. En die aanwijzing die in het begin ongevouwen klaar ligt wordt gek genoeg gevouwen gevonden.
 • Het handschrift op de spiegels lijkt op het handschrift van Jeroen.
 • Jeroen is niet de winnaar, dus hij is de verliezende kandidaat of... de mol!
 • In de leader is M_30 O_0 en L_30 te zien. In de afleveringen is op 30:30 Jeroen in beeld.
 • In de aflevering in het klooster is Jeroen te zien in de spiegel, later staat op die spiegel 'ik ben de mol'.

Hints: Nikkie de Jager

Nikkie de Jager
 • Bij de opdracht 'follow the money' met de koffertjes lijkt Nikkie 'Rob, rob' te roepen, echter het seizoen met Rob als mol is nog niet uitgezonden. Of zegt ze toch 'roep, roep!'?
 • Wellicht was Nikkie al eerder beoogd mol maar kon ze dit niet uitvoeren vanwege de onzekerheid ten aanzien van haar broertje.
 • De lijst met kandidaten voor het molboekje is alfabetisch, behalve de naam van Nikkie, behalve als je haar naam door Mol vervangt.
 • De lijst van Nikkie: Nikkie gaat in de opdracht met de Italiaanse voornaam op haar dooie gemak door de lijst met voornamen. Dat kost erg veel tijd. Ze had ook de lijst aan de man kunnen laten zien.
 • Ook Nikkie nodigt gasten uit onder valse namen.
 • De capuchon van Nikki heeft enige gelijkenis met de wandschildering.
 • De schaduw: Wanneer Nikkie achterover kijkt in de opdracht met de oud-Mollen, zie je op de muur nog net een schaduw wegduiken. Heeft Nikkie een glimp opgevangen van de Mol?
 • Kleur bekennen: In het nieuwe make-up pallet van Nikkie vallen twee namen van kleuren op: UNDERGROUND en PLOT TWIST!
 • Nikkie hield haar hand met de joker achter haar rug, de opdracht heette achter je rug om.
 • In de laser-opdracht zaten kistjes met sloten er op. Nikkie had in de biechten een ketting met hangsloten er aan. Had ze voorkennis van de opdracht?
 • De groep waarin Peggy, Nadja, Nikkie, Jeroen en Tygo zaten liep straal voorbij de 'post' waarin ze hun stenen konden omruilen voor €25 aan tegoed.
 • Nikkie krijgt een nieuw tv-programma, 'Make-Up-Cup'. Een beetje mol-media-aandacht is dus mooi meegenomen.
 • Nikkie was te zien op een foto met (en gepost door) regisseur Rick McCullough op social media.
 • Nikkie vraagt precies op het moment dat ze bij de €25 stenen zijn hulp bij Peggy.
 • Bij de opdracht 'steen rijk' komen ze langs een bordje 'verboden voor jagers'.
 • In de leader zie je kandidaten als boogschutter, ofwel jager.
 • Nikkie verdacht Nadja in aflevering 2 maar is toch door.
 • Ron, Nikkie, Peggy en Patrick knipten de booby-traps niet door bij de laseropdracht.
 • De ondertitel van dit seizoen is Renaissance (wedergeboorte). Nikkie heeft ook een soort van wedergeboorte gehad toen ze vertelde over dat ze transgender is.
 • Nikkie poseert als Napoleon voor de helikopter (rechterhand in haar jaszak).
 • Nikkie droeg een ketting van schakels, in de opdracht zit ze samen met Tygo vast aan een ketting met schakels.
 • De ketting bij de opdracht op Elba breekt niet waar Nikkie en Tygo zagen maar bij de tralies. Is de ketting geprepareerd?
 • Nikkie zegt: "Oh, déjà vu, jongens!", wanneer ze weer oog in oog komt te staan met een oud-Mol.

Hints: Tygo Gernandt

Tygo Gernandt
 • Tygo zegt bij aankomst vanuit de Fiat 500: 'Pas op ik zal de hele tijd naar je kijken', kijkt hij via de spiegel naar zichzelf? (spiegelbeeld).
 • Moeilijk te zien: Tygo zegt in de opdracht met de spiegels dat de spiegels ‘moeilijk te zien’ zijn (Wat zijn die moeilijk te vinden. Ik zag de reflectie niet). Een Mol is blind.
 • Tygo staat bij de spiegelopdracht voor een kentekenplaat dat met DE begint en dekt zelf de rest af. Staat hier 'DE MOL'?
 • Tygo staat bij de spiegelopdracht als enige op 2 spiegels. 2 gezichten?
 • De R in spiegelbeeld: Tygo heeft een shirt aan waar de R in spiegelbeeld is. De eerste opdracht van het seizoen heet ‘Spiegelbeeld’. Ook in aflevering 2 zie je Tygo weer in een Warrior-shirt waarbij het hele woord (op de kop) gespiegeld is.
 • In de intro zag je bij Tygo een joker met 'de mol' er op.
 • In de opdracht met de oud-mollen zegt Martine Hafkamp tegen Tygo "(...) mijn collega, de mol".
 • In de opdracht bij de bakjes hadden de oud-mollen het over ‘achter de rug’… Tygo had bijna de hele tijd zijn handen achter zijn rug.
 • Tygo had op het laatst een shirt aan met ATAN. In ‘spiegelbeeld’ is dat NATA. Nata is Italiaans voor geboren. Ze zijn op de plek van de wedergeboorte, de Renaissance.
 • Bij de restaurantopdracht was er iemand met een Popeye T-shirt. Tygo is de Nederlandse stem van Popeye (in 2004).
 • Tygo was in beeld en je hoorde de voice over “trust no body” zeggen.
 • Tygo zit bij de executies van afl 2 en 3 op de 2e rij (achter je rug); Aan het eind van deze executies geeft Tygo een knipoog aan Rik.
 • Op het mingeld staan drie rode kruizen zoals in het logo van Amsterdam. Tygo komt uit Amsterdam.
 • Op de trui van Tygo stond na de laseropdracht BLACK AND GOLD, er bestaan zwarte en goudkleurige mollen.
 • Bij de opdracht 'steen rijk' stelt Tygo al snel voor stenen uit de mand te gooien.
 • Tygo draagt weinig bij aan de pot en valt niet heel erg op, hij zag ook de hoop met 25-euro stenen over het hoofd.
 • De groep waarin Peggy, Nadja, Nikkie, Jeroen en Tygo zaten liep straal voorbij de 'post' waarin ze hun stenen konden omruilen voor €25 aan tegoed.
 • Tygo is ook weer voor de helikopter in zijn molhouding (handen als molpootjes op zijn jas) te zien.
 • Tygo droeg in Fort Falcone een armband met schakels terwijl hij in die opdracht vast zit aan een ketting.
 • Tygo brak door met een rol in Fort Alpha, heeft hij nu weer de rol in het Fort (Falcone)?
 • De ketting bij de opdracht op Elba breekt niet waar Nikkie en Tygo zagen maar bij de tralies. Is de ketting geprepareerd?
 • Zette Tygo de ton met de I op de kop neer?
 • Tygo's favoriete boek is 'De donkere kamer van Damocles'.
 • Tygo lijkt met zijn armen gekruisd en vingers in V-vorm, V+V+X uit te beelden, hint hij naar 20 jaar WIDM, is hij de 20e mol?

Hints: Ron Boszhard

Ron Boszhard
 • In de intro zie je gelijk na tine de letter M O L van een scrabble bord en gelijk daarna kwam ron in beeld.
 • Ron heeft gezegd bij de opdrachten met de bakjes dat Miljushka voor hem staat, maar dit was Milouska, houdt hij ons voor de gek?
 • Ron heeft de spiegel van Horace “trust nobody”.
 • Tijdens de tweede opdracht zei Ron “Wie?!” toen er werd verteld over de leugens van de namen. Terwijl hij hier zelf ook aan mee deed.
 • In de plattegrond van het lasergameparcours zijn de letters van r o n te vinden.
 • Ron en Jeroen klaagden behoorlijk over het dragen van de manden en vertraagden daarmee het spel.
 • Ron stelde zich wel heel timide op tijdens de laseropdracht door Nikkie als schild te gebruiken. Hij gedroeg zich tijdens de hele opdracht nogal verward. Speelt hij dit?
 • Ron, Nikkie, Peggy en Patrick knipten de booby-traps niet door bij de laseropdracht.
 • Op het mingeld staan drie rode kruizen zoals in het logo van Amsterdam. Ron komt uit Amsterdam.
 • De mol is onder de grond en Ron is onder de kist (en hem bovendien kwijt, slechtziend).
 • Ron ziet Horace niet binnenkomen in de ontbijtzaal, is hij slechtziend, ofwel de mol?

Hints: Peggy Vrijens

Peggy Vrijens
 • Peggy heeft een afwijkend rood molboekje met op de kaft de tekst: 'NON RIEN', hoeft zij als mol niets op te schrijven?
 • Op de trui van Peggy lijkt none te staan (op de groepsfoto met de jas er over, volledig staat er honey), zou dit none staan voor 'no one' uit trust no one?
 • Peggy zorgt lekker voor verwarring door te zeggen dat er alleen maar mannennamen genoemd moeten worden voor het diner.
 • Peggy wordt wel heel enthousiast van het plan om vals te spelen en mensen te lokken onder een andere naam.
 • De groep waarin Peggy, Nadja, Nikkie, Jeroen en Tygo zaten liep straal voorbij de 'post' waarin ze hun stenen konden omruilen voor €25 aan tegoed.
 • Peggy had bij de opdracht 'steen rijk' nogal de pas erin en stelde voor om door te lopen bij de gunstige vermenigvuldigingsfactor.
 • Ron, Nikkie, Peggy en Patrick knipten de booby-traps niet door bij de laseropdracht.
 • Peggy pakte bij de lasergame opdracht de joker van Horrace. Als kandidaat zou je dat wellicht niet doen omdat het jouw kansen verminderd als een ander een joker kan inzetten.
 • De muziek van de Pixar film 'Inside Out' slaat mogelijk op Peggy die in de film de stem inspreekt van Plezier (Joy).

Hints: Patrick Martens

Patrick Martens
 • Patrick zijn quote was "ik leef mijn droom". Het gelijknamige lied van Gerard Joling heeft als eerste zin: "Ik kijk in de spiegel van mijn leven" (wist Patrick vooraf al dat de opdracht spiegelbeeld zou heten?).
 • Patrick zegt na de opdracht dat hij wist dat Ellie bij zijn quote stond, waarom zei hij dat niet meteen? Patrick stond eerst bij de quote van Ron. In de interviews zei hij dat hij geen idee meer had wat hij had gezegd.
 • Alles wat hij zei of deed was tegengesteld aan wat hij daarna zei of deed, hebben we het hier over 'spiegelbeeld', ofwel het tegengestelde doen?
 • Het is erg toevallig dat Patrick de naam Michelangelo niet kan uitspreken. Laat dat nu net de volledige naam van zijn zoop personage Mike zijn.
 • Patrick heeft als penningmeester een aantal keer een erg belangrijke positie.
 • Gastenlijst: Patrick nomineert zichzelf en Ellie om geld in te zetten tijdens deze opdracht. Had hij voorkennis?
 • Patrick stelde voor om nog even door te lopen toen ze langs de post liepen waar het totaalbedrag met 1,75 vermeerderd kon worden.
 • Patrick heeft behoorlijk wat geld en jokers gepakt tijdens de laseropdracht maar hij is er niet in geslaagd om dat geld in de kist te stoppen voordat hij uit het spel lag.
 • Ron, Nikkie, Peggy en Patrick knipten de booby-traps niet door bij de laseropdracht.
 • Patrick koos na de opdracht 'vragenvuur' niet voor een zwarte vrijstelling, maar voor geld in de pot. Zou een mol dit wel doen?

Hints: Ellie Lust

Ellie Lust
 • Ellie zegt in haar intro-filmpje 'maar die finale is voor mij'. Alleen een mol weet vooraf dat hij in de finale staat.
 • In de intro van de aflevering zie je een shot onder de grond (metro) en daarna Ellie.
 • Spiegelbeeld: Ellie Lust werkte bij de politie, maar zijn de rollen nu omgedraaid (gespiegeld)?
 • Ellie stond bij de opdracht spiegelbeeld bij de verkeerde quote.
 • Ellie kwam in een rode Fiat 500. De kleur van de mol!
 • In de Fiat 500 van Ellie lag een telefoon, Ellie zegt later tegen Tina dat ze geen telefoon heeft.
 • Gek dat Ellie ‘aanvoelde’ dat de vrijstelling weg zou zijn en toch doorliep.
 • ‘Achter je rug’ was de derde opdracht van aflevering 1. In seizoen 16 (met Ellie) kwam deze tekst meerdere malen voorbij, onder andere tijdens de kloosteropdracht.
 • Steen rijk: Ellie oppert als eerste om te wachten op hogere bedragen en werkt zo ook in de hand dat ze deze psychologie volgen wat betreft de verdubbelaar (verwachten dat er later een hogere vermenigvuldigingsfactor komt)
 • Bij de laatste opdracht loopt iedereen links van de bakjes weer terug behalve Ellie, zij loopt rechts van de bakjes weer terug. Ze loopt in spiegelbeeld terug van alle kandidaten. En Thomas draait in tegengestelde richting (ten opzichte van de andere oud-mollen) naar haar toe.
 • Ellie zit in de laatste groep van de laseropdracht en gaat af.
 • Op het mingeld staan drie rode kruizen zoals in het logo van Amsterdam. Ellie komt uit Amsterdam.
 • Bij de andere kandidaten die af gingen knipperde de uitrusting van de lasergame opdracht, bij Ellie was dat niet het geval.
 • Ellie is fanatiek bij de vragenvuur opdracht, zo kun je als mol toch fanatiek overkomen en misschien heb je toch iets meer invloed op de keuze van de penningmeester om niet voor het geld te gaan.
 • Ellie zocht tijdens de executie als laatste een plekje uit om te gaan zitten en nam plaats naast Rik. Dat leverde haar een vrijstelling op. Had ze voorkennis?
 • In afl. 1 en 2 gaan de kamergenoten van Ellie naar huis. Vertrouwen ze Ellie wellicht te veel?

Hints: Horace Cohen

Horace Cohen
 • Horace zegt in zijn intro-filmpje "trust nobody wordt don't trust Horace".
 • De keuze van Horace: Horace kiest in de opdracht met de bakjes voor het geldbedrag, en loopt daarna direct door naar de uitgang. Hij controleert niet wat er daarna nog in de bakjes zit. Controleert hij dit niet omdat hij al weet dat het laatste bakje leeg is?
 • Liegen: Horace was degene die met het idee kwam om mensen onder valse namen naar het diner te laten komen.
 • Ze verdienden met de opdracht -250 euro, hij pakt uiteindelijk 250 euro bij de opdracht met de bakjes, daardoor lijkt hij kandidaat maar speelt hij feitelijk geen geld in de pot.
 • Bij de bakjes wordt gesuggereerd dat de mol achter de rug van de kandidaten de groene vrijstelling heeft weggehaald. Er is er maar 1 waarbij je niet ziet/of die niet zegt dat het laatste bakje leeg is; Horace. Omdat hij als mol niet bij zichzelf dit laatste bakje leeg kon halen?
 • Stopte Horace het mingeld in de kist bij de laseropdracht?
 • Horace was plots 'achter de rug' in de ontbijtzaal toen Tygo en Ron overlegden over een bondje.

Hints: Nadja Hüpscher

Nadja Hüpscher
 • Spiegelbeeld: De eerste opdracht heet ‘Spiegelbeeld’ en hier moeten de kandidaten hun eigen spiegel zoeken. Nadja is vóór de opdracht al te zien in de achteruitkijkspiegel van haar auto. Hebben we haar spiegel al gezien?
 • Tijdens de opdracht ‘spiegelbeeld’ weet Nadja als enige niet hoe ze de borden moet ontcijferen (Nadja was de enige die niet de borden vie de auto spiegel las; mollen zijn blind en kunnen dus ook niet lezen).
 • Nadja rijdt een stuk aan de linkerkant van de weg. Of is dat stukje film in spiegelbeeld?
 • De groep waarin Peggy, Nadja, Nikkie, Jeroen en Tygo zaten liep straal voorbij de 'post' waarin ze hun stenen konden omruilen voor €25 aan tegoed.

Hints: Tina de Bruin

Tina de Bruin
 • Komt terug in Wie is de drol?

Tijdens de eliminatie in afl. 1 zaten Nikkie, Tygo, Patrick, Ellie en Jeroen 'achter de ruggen'.

Rik noemt jokers ineens 'troeven'. Waarom zou dit zo zijn?

Voor de spiegel
In de opdracht voor de spiegel moesten de kandidaten voor hun eigen quote staan. Jeroen, Nikkie, Patrick en Ellie staan verkeerd. Dat hoeft niet direct te betekenen dat zij verdacht zijn. Als de Mol ziet dat anderen fout staan, kan hij of zij zelf goed staan, om minder op te vallen.

Wil je ook hints of tips melden? Stuur dan een DM op Twitter naar @mol_app

Hints of tips bij WIDM 2020

Buddy en Rob rijden bij de opdracht met de verstopte continenten in het park voorbij aan een puzzelstuk, hebben ze die echt niet gezien?

In de aflevering zie je regelmatig koks in de keuken, wijst dit op Miljuschka, zij heeft namelijk een kookprogramma.

Bij de fietsopdracht zien we op de stoeprand "smol ->" staan met daar rechts naast Buddy, wordt hier de mol aangewezen?

Miljuschka heeft tijdens de fietsopdracht een rode waaier vast.

Nadat Nathan en Rob het doolhof met vazen verlaten is 1 blauwe vaas verplaatst en veel dichter op het middenpad geplaatst.

Rob geeft bij de parkeeropdracht de verkeerde route door.

Hints of tips bij WIDM 2017

Hints: Jochem van Gelder

 • De kermisopdracht: Een Mol kan tijdens de kermisopdracht het beste zo snel mogelijk starten, om zo een hoog bedrag weg te spelen. Jochem begon de opdracht en speelde direct 500,- weg.
 • Bij de zoekopdracht in het bos zijn 2 eenden te zien. Jochem is tweeling (sterrenbeeld).

Hints: Diederik Jekel

 • Diederik draagt een t-shirt met het getal van Avogadro. Dit getal representeert het aantal deeltjes in een mol, vertelt hij zo cryptisch dat hij de mol is?
 • Tijdens de eerste opdracht 'meegaand' verdwenen Roos, Jeroen en Diederik met de auto. Dat zou een verwijzing naar de titel kunnen zijn, ze zijn meegaand om in de auto te stappen. Daarnaast was de groep meegaand in de leugen van Diederik tijdens de rechtbank-opdracht.
 • Bij de zoekopdracht (opdracht 1) geeft Diederik aan vooral gefocust te zijn op de grond, net als een mol dus.
 • Diederik geeft bij de eerste opdracht aan op zoek te zijn naar bruine enveloppen, maar hij kan toch nog helemaal niet weten dat deze bruin zijn.

Hints: Imanuelle Grives

 • Bij de introductie van Immanuele was steeds beeld van een molenvelop te zien.

Hints: Jeroen Kijk in de Vegte

Hints: Roos Schlikker

 • Er zijn veel rozen te zien in de aflevering in Portland. Verwijzen deze naar kandidaat Roos Schlikker?

Hints: Sanne Wallis de Vries

 • Sanne speelt in de musical 'Sweeny Todd' een hoofdrol. In de aflevering is een poster te zien voor deze musical.

Hints: Sigrid ten Napel

Hints: Thomas Cammaert

 • Thomas zegt tijdens de kermis-opdracht: “holy MOLy”.
 • Verwijst de titel 'Zo gezegd, zo gedaan' naar het lied van Ramses Shaffy, dat te horen was in de voorstelling Ramses waarin Thomas speelde.

Hints: Vincent Vianen

 • De mol lijkt steeds een tweet te sturen aan de afvaller. In het programma waar Vincent aan mee doet, 'So you think you can dance'.

Verdenkingen:
Jeroen verdenkt ?
Yvonne verdenkt Roos
Diederik verdenkt ?
Imanuelle verdenkt ?
Jochem verdenkt Sanne, Diederik en Roos
Roos verdenkt ?
Sanne verdenkt Imanuelle en Sigrid
Thomas verdenkt Jeroen, Roos en Imanuelle
Sigrid verdenkt Jeroen