Aflevering 7: Déjà vu

Myrthe Olthof
Aflevering 7: Déjà vu

Zien we hier het handschrift van de mol op de spiegels. Zoals ook op de hintspagina te zien is lijkt het handschrift op de spiegels op dat van Jeroen, of heeft de mol dat handschrift nagemaakt, maar dat is lastig want dan moet de mol al weten welke kandidaat de finale gaat halen.

Het was een bijzondere aflevering, voor het eerst zien we twee keer de test in slechts 1 aflevering van Wie is de Mol? En we weten dus al halverwege wie de drie finalisten zijn, namelijk Nikkie, Tygo en Jeroen.

Wegdenken

Eindelijk is het er dan, de opdracht uit de uitgelekte foto van Rick, waar hij op stond met Nikkie, we kunnen nu niet veilig onze punten meer stallen bij Nikkie, al willen we dit misschien ook niet meer zo tegen de finale. Nikkie doet bovendien behoorlijk haar best in de opdracht, ze gebruikt in dit Scrabble spel, de dure letters C, V en Q en dat maakt dat er toch nog wat geld in de pot komt. Niet zo veel als wat er mogelijk was, maar dat is met een mol in het midden ook niet te verwachten. De inzet van de blanco als spatie, voorgesteld door Nikkie en mee ingestemd door Jeroen, speelt nog even een bescheiden 50 euro uit de pot.

Mijn Geluid

In de volgende opdracht in het park Archeominerario di San Silvestro gaan de kandidaten met een treintje de mijn in. Onder de grond, waar een mol zich wel op zijn gemak voelt. Nikkie zegt dat 'de oogschaduw niet goed is geblend', een lastig antwoord om te horen en te onthouden. Tygo gaat hierdoor de fout in. Ook zegt ze: 'oh, déjà vu jongens' als ze het klooster in loopt en de oud-mol ziet. Nikkie verstond niet dat Barbra Streisand op de poster boven het bed van Jeroen hangt. Barbra Streisand bracht een album genaamd 'Guilty' uit, bekent Jeroen hier schuld? De opdracht levert geld op voor de pot dankzij 2 goede antwoorden van Jeroen en 1 goed antwoord van Nikkie.

In de abdij van San Galgano liepen de kandidaten langs de kistjes, waarna ze oog in oog stonden met Merel Westrik of Jon van Eerd. Met de opdracht was 3000 euro te verdienen, maar hoe is de vraag, want het eerst bakje werd weer steevast door de mol leeggehaald. Zat er wellicht 1000 euro in de enveloppen op naam? De kandidaten kozen voor het vraagteken ofwel de aanwijzing en dat leverde geen geld op, maar wel de aanwijzing dat de teksten op de spiegels zijn geschreven door de mol. Plots zien we ook een spiegel beschreven met 'IK BEN DE MOL', in een iets andere schrijfstijl weliswaar.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie rommelde er met de stenen in de mand? Zijn dit toch de make-up spiegels van Nikkie of zien we hier het handschrift van Jeroen? Laat je niet kisten, niets is wat het lijkt... een déjà vu? 

Of moeten we die uitspraken van Rik ook spiegelen? We kunnen immers ook op Tygo inzetten. Dus Tygo is niet de mol, Tygo is wel de mol. En Jeroen is niet de winnaar, Jeroen is dan juist wel de winnaar. En Nikkie is niet de verliezer, Nikkie is juist wel de verliezend finalist. Het leek er bovendien op dat Tygo de I wegrolde en op de kop neerzette.

Wie verdenkt wie?

Tygo verdenkt Nikkie
Jeroen verdenkt Nikkie
Nikkie verdenkt Jeroen

Volgende week de finale, ik ben benieuwd waar dat zich afspeelt, zijn ze nog in Italië of zien we de kandidaten weer terug bij Vondel CS, zonder publiek weliswaar.

Wie had er een joker dit seizoen?

Tygo had mogelijk een joker bij de steen rijk opdracht.
Jeroen had waarschijnlijk geen joker
Nikkie had een joker