Aflevering 9: Kaarsrecht

Myrthe Olthof
Aflevering 9: Kaarsrecht

In deze aflevering nog slechts 2 opdrachten voor de overgebleven kandidaten (en mol) Charlotte, Renee en Rocky. Allereerst wordt er een parcours afgelegd met onderweg opdrachten waar er geld verdiend kan worden of geld verloren kan worden. Rocky fietst terug naar de 1e post om daar het geld op te halen met de verkregen code. Goed voor de pot, of is dit om later en vermoeider aan te komen bij de 2e opdracht waar wellicht meer te verdienen is en haar conditie goed van pas was gekomen bij de touwbrug. Renée Fokker bakt er helemaal niets van bij de touwbrug, haar handschoen komt tussen de ring waarmee ze vast zit, ik kan me haast niet voorstellen dat dit per ongeluk is, dus een op de valreep mollende kandidaat of natuurlijk gewoon een molactie!

Ook bij de laatste opdracht valt Renée op, de titel van de aflevering is kaarsrecht en wie houdt de kaars recht om de hint naar de mol te lezen? Jawel Renée. Daarnaast zou het dus ook nog wel eens zo kunnen zijn dat de mol al in aflevering 1 was te ontmaskeren, precies op deze manier. In de kamer was een kaars aanwezig en de kandidaten kregen de envelop met jokerkaart on de deur door, stond op die envelop met citroensap (of warmtegevoelige inkt) ook al de naam van de mol?

Bij de executie valt Charlotte af, komende week zal het dus Renee of Rocky zijn die zich bekend zal maken als zijnde de mol van dit 22e seizoen.